Verlies & rouw
Je ontkomt er helaas niet aan, want iedereen zal eens in zijn leven te maken krijgen met rouw en verlies. En een verlieservaring kan een flinke impact op je leven hebben.
Het omgaan met een verlies wordt rouw genoemd en het komt bij elke vorm van verlies voor. Denk aan het verliezen van een dierbare of huisdier, je baan, mobiliteit na ziekte, na een miskraam of het verbreken van je relatie, etc.
Bij rouw komt er een proces op gang wat betekent dat jij langzaam went aan het idee van het verlies, dat jij de nieuwe situatie langzaam begrijpt en soms op een andere manier invulling aan je leven gaat geven. Het kan zijn dat je al deze zaken lastig vindt om te bedenken en verwerken en je overspoeld wordt door moedeloosheid en verdriet. Het is verstandig dan hulp te vragen.
Je kunt bij verlies en rouw van het volgende last hebben:
- Lichamelijke klachten zoals: hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, verminderde eetlust en slaapproblemen
- Psychische klachten zoals: verdriet, boosheid, eenzaamheid, piekeren, hulpeloosheid en/of ontevredenheid, moeite emoties te reguleren, prikkelbaar zijn.
Rouw kan je het gevoel van hulpeloosheid en ontevredenheid over het leven geven. Het kan daardoor gepaard gaan met depressieve klachten, maar ook angsten.
Ik kan je helpen wennen aan het idee van het verlies, de situatie begrijpen en een fijne invulling aan je leven te geven die voor jou goed voelt. Daarmee werken we ook aan je overspoeling van emoties en het weer terugwinnen van plezier in je leven.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?
Ik kan er met warmte en betrokkenheid voor je zijn wanneer je worstelt met onder andere trauma, zelfkritische en negatieve gedachten, negatief zelfbeeld, angsten en onzekerheid. Er is geen wachtlijst en er is geen verwijzing nodig om met mij in contact te komen. Plan gerust een kennismakingsgesprek via het online boekingssysteem of neem bij vragen contact op via Whatsapp.